Italiaans geometrische tuin

Beeldhouwer Jef Van Leeuw ontwierp zelf zijn Italiaans geometrische tuin, die nog jaarlijks aan schoonheid wint, omdat Jef Van Leeuw er onophoudelijk dingen aan toevoegt, verandert en verbetert.

Buiten zijn kruiden, lavendel en rozentuin is er een sectie met aangelegde buxus haagjes à la Versaille (zij het een kleinere uitvoering), twee waterpartijen, een tempel, een loggia en een dennenbos. Naast zijn Atelier kijkt deze loggia uit over zijn giardino bassa (dieper liggend stuk tuin).

Naast de centrale ronde vijver met nénuphars (lotussen), bouwde hij zelf een muur waartegen hij een fontein aanbracht. Deze fontein in de vorm van een spuwende vleermuis hakte hij zelf uit Franse Steen en het water wordt opgevangen in een groot, eveneens door hem gebeeldhouwd stenen bekken.

Naast een rijke collectie bloemen en planten vinden we ook gevederde vrienden. Jef Van Leeuw is immers ook een vogelliefhebber en hij legde dan ook met zorg een verzameling van wel 25 nestkasten aan, die druk bevolkt worden door een kleine kauwenkolonie.

Verspreid door de tuin, wordt de reeds verwende bezoeker vergast op een hele beeldencollectie van de hand van Jef Van Leeuw. Hoe deze tot stand kwam, legt hij u graag uit tijdens jouw bezoek.